0
HR

Više rezultata ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product_variation
Filter by Categories
Rješenja i ideje

Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine Multivario

Izdavanje: 1, stupaju na snagu 1.1.2020.

Članak 1. – Osnovna svrha

Osnovna svrha ovih općih prodajnih uvjeta internetske trgovine Multivario jasno je definiranje prodajnih uvjeta između prodavatelja i njegovih kupaca koji obavljaju kupnju u internetskoj trgovini tvrtke Multivario d.o.o. (dalje u tekstu: Multivario IT).
Opći prodajni uvjeti sastavljeni su u skladu s dobrim poslovnim praksama e-poslovanja, Obligacijskim zakonikom, Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Članak 2. – Identifikacija prodavatelja

Tvrtka Multivario d.o.o. jest upravitelj i prodavatelj Multivario IT.
Podatci o prodavatelju:
Naziv tvrtke: Multivario d.o.o.
Adresa i sjedište tvrtke: Podbevškova ulica 7, 8000 Novo Mesto, Slovenija
Telefon: +386 590 45 360
e-pošta: info@multivario.si
Web stranica: www.multivario.hr
Matični broj: 6595146000,
Porezni broj (identifikacijski broj za PDV): SI 76149382
Tvrtka je registrirana na Okružnom sudu u Novom Mestu, Br. ul. Srg 2014/16878
Temeljni kapital 7.500 Eur, tvrtka je obveznik PDV-a.
Banka tvrtke Multivario: Banka Intesa Sanpaolo d.d. Koper, IBAN: SI56 10100-0053085961 BIC: BAKOSI2X

Članak 3. – Definicija pojmova

Multivario IT: jest internetska trgovina kojom upravlja tvrtka Multivario d.o.o., Podbevškova ulica 7, 8000 Novo Mesto.
Web-stranica Multivario: jest web-stranica tvrtke Multivario d.o.o. https://www.multivario.hr/
Internetska trgovina Multivario IT: jest internetska trgovina kojom na web-stranici Multivario upravlja tvrtka Multivario d.o.o..
Kupac: jest svaka pravna ili fizička osoba koja je obavila kupnju u Multivario IT.
Kupac je nakon svake kupnje dužan potvrditi da prihvaća opće uvjete poslovanja objavljene na ovoj stranici, kao i ostale objavljene uvjete te izmjene koje će upravitelj objaviti na ovim stranicama.
Radno vrijeme: Radno vrijeme tvrtke Multivario svaki je radni dan između 8 i 15 sati.
Korisnik: jest svaka pravna ili fizička osoba koja pregledava i/ili kupuje sadržaje na web-stranici tvrtke Multivario ili u internetskoj trgovini Multivario IT.
Registrirani korisnik: jest svaka pravna ili fizička osoba koja se u internetskoj trgovini registrirala kao registrirani korisnik.
Prodajna ponuda: prodajna ponuda obuhvaća proizvode koji su predstavljeni na adresi e-pošte https://www.multivario.hr/internetska-trgovina/
Jezik: Poslujemo na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku. Ugovor o prodaji između kupca i prodavatelja sklopljen je na hrvatskom jeziku.
Sjedište prodavatelja: Multivario d.o.o. Podbevškova ulica 7, 8000 Novo Mesto, Slovenija
Preuzimatelj: Osoba koja uime naručitelja preuzima naručenu robu u sjedištu prodavatelja/ponuditelja
Dostavljač: jest djelatnik dostavljačke službe koji isporučuje pošiljku kupcu kojem je roba poslana poštom.

Članak 4. – Postupak narudžbe i sklapanje ugovora na daljinu

Na adresi e-pošte https://www.multivario.hr/internetska-trgovina/predstavljeni su proizvodi obuhvaćeni prodajnom ponudom u internetskoj trgovini Multivario IT.
Uz svaki je proizvod prikazana simbolična fotografija proizvoda, opis proizvoda i mogući načini uporabe proizvoda. Fotografije i boje proizvoda su simbolične.

Kupac može naručiti željene proizvode prema sljedećem postupku:

Košarica za kupnju: prvi je korak u procesu narudžbe robe. Kupac označuje vrstu i količinu robe koju namjerava naručiti.
Može naručiti različite proizvode i količine proizvoda iz prodajne ponude.
U bilo kojem trenutku može izmijeniti količinu naručenih proizvoda u košarici za kupnju ili ukloniti određene proizvode iz nje.
Nakon što definira specifikaciju robe u košarici za kupnju, odabire način dostave robe (osobno preuzimanje u sjedištu tvrtke ili dostava preko dostavljačke službe).
Prije toga može unovčiti prodajni kupon.
U slučaju dostave preko dostavljačke službe kupcu se jasno ispisuje iznos troškova dostave i pripreme robe za dostavu poštom.
Kupac nastavlja s narudžbom klikom na gumb Nastavi na blagajnu.

Završetak kupnje: drugi je korak u procesu narudžbe robe. U ovom koraku kupac unosi tražene podatke nužne za pripremu i dostavu robe, komunikaciju između prodavatelja i kupaca te sklapanje ugovora na daljinu (podatke o platitelju, podatke o željenoj adresi dostave i podatke o željenom načinu plaćanja naručene robe).

Prije završetka kupnje kupac je dužan pročitati Opće uvjete poslovanja internetske trgovine Multivario i ako se složi s njima, završiti drugi korak narudžbe klikom na gumb Kupite odmah.

Nekoliko trenutaka nakon podnošenja narudžbe kupac će na adresu e-pošte zaprimiti Obavijest o primitku narudžbe u kojoj je detaljno navedena specifikacija, vrijednost i način dostave naručene robe.

Prodavatelj je dužan pregledati svaku narudžbu kupca.
Ako naručeni artikl više nije na zalihama ili je očito navedena pogrešna cijena artikla zbog moguće pogreške pri elektroničkom prijenosu podataka, prodavatelj zadržava pravo odbiti narudžbu i predložiti kupcu kupnju sličnoga, alternativnog proizvoda koji ima na zalihama ili narudžbu po važećoj prodajnoj cijeni.
Kupac može prihvatiti novu ponudu ili je odbiti i otkazati narudžbu bez ikakvih troškova.

Prodavatelj je dužan dostaviti kupcu Potvrdu narudžbe u kojoj je navedena specifikacija narudžbe kupca i datum predviđene predaje robe dostavljačkoj službi ili datum mogućeg preuzimanja robe u sjedištu prodavatelja u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od dva radna dana od dana primitka narudžbe.

Ugovor o prodaji na daljinu između kupca i prodavatelja sklopljen je s datumom dostavljene Potvrde narudžbe.

U razdoblju od primitka Obavijesti o primitku narudžbe i poslane Potvrde narudžbe kupac može otkazati narudžbu bez troškova, ako o tome prethodno obavijesti prodavatelja.
Prodavatelj je dužan početi pakirati i pripremati robu za dostavu kupcu odmah nakon slanja potvrde narudžbe.
Naručeni proizvodi bit će predani dostavljačkoj službi ili biti dostupni za osobno preuzimanje kupca najkasnije u roku od dva radna dana od datuma potvrde narudžbe.

Kupac može osobno preuzeti robu u sjedištu prodavatelja nakon prethodnog telefonskog dogovora tijekom radnog vremena tvrtke Multivario d.o.o.
Prodavatelj je dužan dostaviti kupcu Obavijest o predaji pošiljke dostavljačkoj službi odmah nakon predaje pošiljke dostavljačkoj službi.

Tvrtka Multivario d.o.o. dužna je pohraniti ugovor između kupca i prodavatelja u električkom obliku u sjedištu tvrtke.
Kupac može zatražiti kopiju u PDF formatu preko adrese e-pošte kontakta info@multivario.si, koju mu je prodavatelj dužan dostaviti e-poštom (u e-mailu).

Članak 5. – Plaćanje

Kupac može platiti naručenu robu prodavatelju na sljedeće načine:

Gotovinom: tijekom osobnog preuzimanja u sjedištu tvrtke(gotovinsko plaćanje je moguče samo u EUR-ima).

S platnim – kreditnim karticama 

Preko Pay Pala
Plaćanje platnim karticama i preko Pay Pala je sigurno.

Članak 6. – Cijene

Sve cijene u internetskoj trgovini Multivario IT izražene su u Kunama i uključuju PDV.
Navedene cijene isključivo se primjenjuju za kupnje u internetskoj trgovini Multivario IT.
Cijene su važeće u trenutku podnošenja narudžbe i nemaju određenu valjanost.
Prodavatelj zadržava pravo da izmijeni cijene u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.
Ako je naveden netočan podatak o cijeni zbog pogreške pri elektroničkoj obradi podataka ili ako se cijena izmijeni tijekom obrade narudžbe, prodavatelj je bez odgađanja dužan o tome obavijestiti kupca koji može otkazati ugovor ili pronaći rješenje u dogovoru s kupcem na obostrano zadovoljstvo.
Nakon što kupac od prodavatelja zaprimi Potvrdu narudžbe, prodavatelj više neće moći izmijeniti cijenu.

Članak 7. – Izdavanje računa

Pri preuzimanju naručene robe od fizičkih osoba u sjedištu tvrtke prodavatelj je dužan izdati račun i izravno ga uručiti kupcu pri preuzimanju robe. Kupac je dužan preuzeti račun i zadržati ga dok god ne napusti poslovni prostor prodavatelja.
Pri preuzimanju naručene robe od tvrtki i pravnih osoba u sjedištu prodavatelja prodavatelj je dužan uručiti dostavnicu preuzimatelju i dostaviti račun elektroničkom poštom ili ga uručiti preuzimatelju u slučaju prethodnog dogovora između prodavatelja i kupca.
Tijekom dostave robe fizičkim osobama poštom ili preko dostavljačke službe prodavatelj je dužan izdati račun tijekom dostave ili otpreme robe kupcu. Prodavatelj se obavezuje, da će račun poslati kupcu sa paketom.
Tijekom dostave robe tvrtkama i pravnim osobama poštom ili preko dostavljačke službe prodavatelj je dužan zapakirati dostavnicu u paket zajedno s naručenom robom i dostaviti račun kupcu elektroničkom poštom.

Članak 8. – Preuzimanje i dostava robe, troškovi dostave

Kupac može osobno preuzeti naručene proizvode u sjedištu tvrtke nakon prethodnog telefonskog dogovora s prodavateljem.
Prije preuzimanja kupac je dužan dogovoriti se s prodavateljem o danu i satu namjeravanog preuzimanja. Telefonski broj kontakta za dogovor je +386 590 45 360.

Prodavatelj može dostaviti naručene proizvode kupcu poštom (Pošta Slovenije), preko druge dostavljačke službe ili ih može osobno dostaviti kupcu.
Kupljena roba najčešće je dostavljena 3 do 5 dana od dana kada kupac od prodavatelja zaprimi “Obavijest o predaji pošiljke dostavljačkoj službi“.

Kupac odabire način preuzimanja naručenih artikala u procesu narudžbe.
Ako kupac osobno preuzme naručene artikle u sjedištu prodavatelja, dužan je platiti samo iznos u vrijednosti naručene robe.
Ako kupac želi da mu prodavatelj dostavi naručene proizvode poštom ili preko druge dostavljačke službe, dužan je platiti prodavatelju iznos u vrijednosti proizvoda, kao i troškove pripreme robe za dostavu poštom i troškove dostave.
Trošak pripreme robe za dostavu poštom i trošak dostave jasno je naveden u procesu narudžbe i na svim dokumentima koje prodavatelj dostavi kupcu.

Ako je vrijednost jednokratne kupnje (s uključenim PDV-om) viša od 800 kuna, prodavatelj je dužan podmiriti troškove pripreme robe za dostavu poštom i troškove dostave robe kupcu, čime je dostava besplatna za kupca.

Članak 9. – Pravo na otkazivanje ugovora

Ako kupac iz bilo kojeg razloga (koji ne treba obrazložiti prodavatelju) otkaže kupnju, tj. ugovor o prodaji, dužan je o tome pisano obavijestiti prodavatelja u roku od 14 dana od zaprimanja robe i vratiti prethodno kupljenu robu prodavatelju.
Obavijest o otkazivanju ugovora dužan je dostaviti na ispunjenom Obrascu za otkazivanje ugovora koji dostavlja prodavatelju elektroničkom poštom na adresu info@multivario.si .
Kupac je dužan prodavatelju vratiti robu o vlastitom trošku u roku od 14 dana od datuma obavještavanja o otkazivanju ugovora.
Ispunjen Obrazac za povrat robe i račun prodavatelja moraju biti priloženi dostavljenoj robi.
Kupac je dužan prethodno obavijestiti prodavatelja o namjeravanom povratu robe elektroničkom poštom na adresu e-pošte: info@multivario.si .
Prodavatelj ne prihvaća otkupljene pošiljke.
Pod uvjetom da roba nije korištena, oštećena, otvorena i izvađena iz izvorne ambalaže, prodavatelj je dužan vratiti kupovninu što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o otkazivanju ugovora, osim u slučaju plaćanja karticom koja prethodno nije bila terećena.
Prodavatelj ima pravo zadržati vraćenu kupovninu do preuzimanja vraćene robe.

Otkazivanje ugovora i povrat robe nije moguće u slučaju robe koja je izrađena prema detaljnim uputama kupca, odnosno koja je prilagođena njegovim osobnim potrebama. To se posebno odnosi na sve vrste folije Polikristal i sve ostale proizvode,  koje je prodavatelj namjenski odrezao na dužinu ili format koji je naručio kupac,
Otkazivanje ugovora i povrat robe nije moguće ni za ostalu robu čije se naručene dimenzije razlikuju od standardnih dimenzija proizvoda.

Članak 10. – Stvarni nedostatak

Nedostatak na robi je stvaran:
• ako proizvod nema značajke koje su nužne za njegovu normalnu uporabu ili promet
• ako proizvod nema značajke koje su nužne za posebnu uporabu zbog koje ju kupac kupuje, a koja je ponuditelju bila poznata ili bi morala biti poznata
• ako proizvod nema svojstva i kvalitete koje su bile izričito ili prešutno dogovorene, tj. potpisane
• ako je prodavatelj isporučio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan samo u svrhu informiranja.
Prikladnost proizvoda za normalnu uporabu procjenjuje se na temelju usporedbe s uobičajenom istovjetnom robom i uzimanjem u obzir izjava prodavatelja o značajkama robe koje je prodavatelj naveo tijekom oglašavanja, predstavljanja proizvoda ili u napomenama vezanima za sami proizvod.

Kupac može reklamirati stvarni nedostatak tako da na adresu e-pošte info@multivario.si pošalje ispunjen Obrazac za podnošenje reklamacije u kojemu je dužan precizno opisati nedostatke na robi, priložiti presliku računa prodavatelja, kao i dodatnu dokumentaciju (slike). Obrazac za podnošenje reklamacije dostupan je na internetskoj adresi prodavatelja  https://www.multivario.hr/opci-uvjeti-poslovanja-internetske-trgovine-multivario/. Kupac je dužan omogućiti prodavatelju pregled proizvoda za koji se utvrdi stvarni nedostatak ili vratiti reklamirane proizvode poštom na zahtjev i o trošku prodavatelja.
U slučaju jasnog utvrđenja nedostatka na proizvodu prodavatelj je dužan u roku od 8 dana
• ukloniti nedostatak
• nadoknaditi dio plaćenog iznosa proporcionalno nedostatku
• proizvod s nedostatkom zamijeniti novim proizvodom
• nadoknaditi cijeli plaćeni iznos.
U slučaju spora u vezi s utvrđivanjem stvarnog nedostatka prodavatelj je dužan u roku od 8 dana od zaprimanja ugovora dostaviti kupcu pisani odgovor na zahtjev nakon utvrđivanja stvarnog nedostatka.

Članak 11. – Reklamacije

Prije predaje robe preuzimatelju, odnosno prije dostave robe preko dostavljačke službe, prodavatelj je dužan pregledati proizvode koje će predati ili dostaviti kupcu.
Kupac može reklamirati robu ako je prodavatelj dostavio pogrešne proizvode, u pogrešnoj količini ili boji, ili ako proizvodi na bilo koji način odstupaju od narudžbe kupca.
Kupac također može reklamirati robu ako nema značajke koje je prodavatelj izričito obećao ili ako je roba oštećena.
Tijekom podnošenja reklamacije kupac je dužan ispuniti Obrazac za podnošenje reklamacije i dostaviti ga prodavatelju na adresu e-pošte info@multivario.si .
Obrazac za podnošenje reklamacije dostupan je na internetskoj adresi tvrtke Multivario na adresu https://www.multivario.hr/opci-uvjeti-poslovanja-internetske-trgovine-multivario/ .

Kupac može podnijeti reklamaciju:

• odmah tijekom dostave (vozaču ili dostavljaču)
• u roku od 8 dana od zaprimanja robe.

Ako je ambalaža vidljivo oštećena već tijekom dostave ili je moguće utvrditi da je roba u ambalaži oštećena, kupac je dužan u nazočnosti vozača ili dostavljača ispuniti reklamacijski zapisnik, zatražiti potpis dostavljača i o tome obavijestiti prodavatelja bez odgađanja.

Prodavatelj je dužan pregledati obrazac za podnošenje reklamacije i poslati pisani odgovor kupcu najkasnije u roku od 8 dana.
Ako je reklamacija opravdana, kupac može zatražiti zamjenu neodgovarajuće robe novom i besprijekornom, popravak robe (ako je moguće) ili povrat cijele ili djelomične kupovnine.
Kupac je dužan omogućiti prodavatelju da pregleda reklamirane proizvode ili vratiti reklamiranu robu poštom na zahtjev i o trošku prodavatelja.

Članak 12. – Zaštita i sigurnost osobnih podataka

Prodavatelj je dužan koristiti se osobnim podatcima kupaca koje oni navedu tijekom narudžbe isključivo u svrhu izvršenja narudžbe i dostave naručene robe kupcu.

Prodavatelj ne smije razotkriti osobne podatke kupaca trećim osobama te ih je dužan pohraniti na sigurnome mjestu u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Web-stranice za narudžbu proizvoda imaju odgovarajuću tehničku zaštitu, što se odnosi i na uplate izvršene kreditnim karticama.
Autorizacije kartica provode se u stvarnom vremenu trenutačnom provjerom podataka u bankovnom sustavu.
Prodavatelj ne pohranjuje podatke o platnim karticama.
Kupac je također dužan osigurati sigurnost osobnih podataka i to tako da se koristi odgovarajućom programskom opremom i da njegovo računalo, odnosno drugi elektronički uređaji imaju ažuriranu antivirusnu zaštitu.

Članak 13. Ograničenje odgovornosti

Prodavatelj je dužan učiniti sve što je u njegovoj moći da osigura ažurnost i ispravnost podataka objavljenih u internetskoj trgovini i na web-stranici prodavatelja.
Prodavatelj će nastojati pribaviti najažurnije fotografije proizvoda i ostale objavljene elektroničke sadržaje. Boje i fotografije proizvoda na web-stranici i u internetskoj trgovini Multivario IT su simbolične. Moguća nepodudaranja u nijansama boja neće utjecati na funkcionalnost proizvoda.
Prodavatelj ostavlja mogućnost neispravnosti podataka, slikovnog, tekstualnog i videomaterijala objavljenog na web-stranici i u internetskoj trgovini Multivario IT te ne jamči njihovu ažurnost i točnost. Svi korisnici koriste se sadržajima koji su objavljeni na vlastitu odgovornost.

Sadržaji koji su objavljeni na web-stranicama i u internetskoj trgovini Multivario IT vlasništvo su tvrtke Multivario d.o.o.
Sadržaje na web-stranicama dopušteno je koristiti i reproducirati isključivo u nekomercijalne svrhe.
Korisnici se koristite sadržajem na vlastitu odgovornost.
Prodavatelj ne odgovara za moguću štetu koja proizlazi iz nemogućnosti pristupa ili korištenja informacijama objavljenima na web-stranici i u internetskoj trgovini Multivario IT.

Kao upravitelj web-stranica i internetske trgovine Multivario IT, tvrtka Multivario d.o.o. može u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, izbrisati ili preinačiti objavljene sadržaje. Također zadržava pravo da u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeni Opće uvjete poslovanja u Multivario IT.

Članak 14. Žalbe i sporovi

Prodavatelj poštuje primjenjivo zakonodavstvo o zaštiti potrošača (ZVPot).
U slučaju podnošenja žalbe kupac je može dostaviti e-poštom na adresu info@multivario.si ili pisano na adresu društva Multivario d.o.o.
Prodavatelj je dužan u roku od 5 radnih dana obavijestiti kupca o zaprimanju njegove žalbe i obavijestiti ga o razdoblju potrebnom za rješavanje žalbe.

Prodavatelj će nastojati sporazumno riješiti sve moguće sporove s kupcem.

U slučaju nezadovoljstva ishodom žalbe kupac može:
U skladu sa Zakonom o izvanparničnom rješavanju potrošačkih sporova kupac može pokrenuti inicijativu za pokretanje postupka izvanparničnog rješavanja konkretnog spora pri Europskom centru za rješavanje sporova (dalje u tekstu ECDR) sa sjedištem u Tomšičevoj ulici 6 u Ljubljani (više informacija na www.ecdr.si)
U skladu sa ZIpRPS prodavatelj također objavljuje jedinstvenu europsku ulaznu točku za rješavanje sporova koje proizlaze iz internetske prodaje:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Novo Mesto 1.1.2020.

Multivario d.o.o.

Obrasci

Obrazac za podnošenje reklamacije (PDF)

Obrazac za otkazivanje ugovora (PDF)

OPČI UVJETI POSLOVANJA

 

 

Multivario d.o.o.