0
HR

Više rezultata ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product_variation
Filter by Categories
Rješenja i ideje

Održavanje panela za zaštitu od buke

Uputstva za uporabu i održavanje aluminijskih panela za zaštitu od buke

Aluminijske panele za zaštitu od buke potrebno je na kraju svake zimske sezone očistiti (oprati) pravilno izabranim sredstvima za čišćenje. Za čišćenje se može koristiti voda sa dodatkom sredstava za čišćenje koja su prikladna za čišćenje materijala i boja od kojih su izrađeni aluminijski paneli.

Kod čišćenja potrebno je sa panela ukloniti sve mrlje i ostatke nastale uporabom tvari za zimsko održavanje i čišćenje cesta.

Kod čišćenja nije dozvoljena uporaba agresivnih kemijskih supstanci koje mogu oštetiti boju na aluminijskim panelima. Za čišćenje se ne smiju upotrebljavati abrazivni, pješčani ili oštri materijali ili tekuća sredstva koja sadrže abrazivne supstance kao što su pijesak itd.

Ako se paneli ne čiste, može doći do nastanka soli topivih u vodi koje povećavaju poroznost premaza boje panela te omogućuju prodor agresivnih tvari u panel i sastavne dijelove panela. Paneli ne smiju biti izloženi izravnom utjecaju agresivnih kemijskih supstanci, a pogotovo ne sredstvu koje se koristi za zimsko čišćenje cesta.

Uputstva za uporabu i održavanje transparentnih panela za zaštitu od buke

Transparentne panele za zaštitu od buke je potrebno najmanje jednom godišnje, na kraju svake zimske sezone očistiti (oprati) sa pravilno izabranim sredstvom za čišćenje. Transparentne ispune panela su osjetljiva na ogrebotine i zato je za njihovo čišćenje preporučljiva uporaba vode s dodatkom sredstva za čišćenje koje se koristi u domaćinstvu za čišćenje ili pranje karoserije automobila.

Kod čišćenja nije dozvoljena uporaba agresivnih kemijskih supstanci, a osobito ne benzina, acetona… koji mogu trajno oštetiti transparentne ispune panela. Za čišćenje se ne smiju upotrebljavati abrazivni, pješčani ili oštri materijali, ili tekuća sredstva koja sadrže abrazivne supstance kao što su pijesak, itd.

Paneli ne smiju biti izloženi izravnom utjecaju agresivnih kemijskih supstanci, a pogotovo ne sredstvu koje se koristi za zimsko čišćenje cesta.

Gumene brtve

Tijekom cijelog razdoblja uporabe, na panelima za zaštitu od buke moraju ostati gumene brtve koje su ugrađene u panele.

Gumene brtve sprječavaju direktni kontakt između aluminijskih dijelova panela za zaštitu od buke i smanjuju prijenos vibracija na panele.