0
HR

Više rezultata ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product_variation
Filter by Categories
Rješenja i ideje
Dubinska impregnacija drvenih panela za zaštitu od buke

Dubinska impregnacija drvenih panela za zaštitu od buke

Dubinska impregnacija drvenih panela za zaštitu od buke

Dubinska impregnacija drvenih panela za zaštitu od buke je potrebna za poboljšanje trajnosti drvenih panela protiv buke.
Izvodi se pod pritiskom u autoklavima. Za impregnaciju se upotrebljavaju netoksične soli na bazi bakra.

Uporaba certificiranog drva

Šuma

Drvo je obnovljiv materijal koji se može reciklirati. Ono daje osjećaj topline jer je prirodni materijal. Drveni paneli za zaštitu od buke Wood solutions izrađeni su od europskog FCS i PEFC certificiranoga drva. Uporaba certificiranoga drva koje se upotrebljava za izradu panela Wood solutions omogućuje da drvo potječe iz šuma kojima se upravlja pravilno i odgovorno.

Dubinska impregnacija drvenih panela za zaštitu od buke

Dubinska impregnacija drvenih panela protiv buke
Presjek-debla-drveta

Drvo je trajan materijal. Ako ga ne napadaju nametnici kao što su gljivice i insekti, ono može služiti svojoj svrsi godinama.

Deblo drveta je sastavljeno iz dvaju osnovnih dijelova. Srčika se nalazi u središnjem dijelu debla, a bjeljika u vanjskom dijelu debla. Bjeljika je manje otporna na vremenske utjecaje i napade nametnika.

Primarna svrha dubinske impregnacije drva je povećanje otpornosti bjeljike. Postoje različiti načini za zaštitu drva, ali samo dubinska impregnacija omogućuje da impregnacijsko sredstvo prodre duboko u bjeljiku i tako dugotrajno zaštiti drvo.

Dubinska impregnacija drvenih panela za zaštitu od buke koju izvodi Wood solutions je u skladu sa zahtjevima standarda DIN 68800/3 i EN 351-1.

Za impregnaciju se upotrebljavaju netoksične soli na bazi bakra. Paneli Wood solutions, izrađeni od dubinski impregniranoga drva četinjače, imaju 10 godina garancije proizvođača ako ugrađeni drveni panel nije u neposrednom kontaktu sa zemljom.

Obložna daska panela za zaštitu od buke prije impregnacije

Oblozna daska panela za zastitu od buke prije impregnacije

Obložna daska panela za zaštitu od buke nakon impregnacije

Oplatna daska impregniranog drva

Dodatna zaštita bojanjem

Boje drvenih panela protiv buke

Poznato je da je glavni uzrok kemijske promjene drva i mehaničkog propadanja površine drva UV spektar svjetlosnog zračenja. Sa kemijskoga stajališta, drvo je složen biopolimer koji sadrži celulozu, hemicelulozu i lignin što je posebno važno za jačinu drva. Lignin apsorbira UV zrake radi čega dolazi do degradacije drva kroz proces foto oksidacije i foto žutila. Da bi usporili taj proces, moramo drvo zaštititi sa premazom koji sadrži puno anti UV dodataka.

Wood solutions za dodatnu zaštitu drva koristi foto katalitične premaze na bazi vode. Drveni dijelovi sa foto katalitičnim premazom su otporni na vodu i samočisteći.