Aluminijske obloge protiv buke

Aluminijske obloge protiv buke

Aluminijske obloge protiv buke

Aluminijske obloge protiv buke omogućuju apsorpciju zvuka čime se smanjuje opterećenje bukom uzrokovane prometom i one koja nastaju u industrijskim postrojenjima.

Ravne, betonske površine potpornih zidova uz prometnice odbijaju zvuk kojeg uzrokuje promet. To povećava opterećenje bukom za stanovnike koji žive na područjima gdje se buka odbija. Aluminijske obloge protiv buke na zidovima  značajno i dugoročno smanjuju odbijanje buke i time poboljšavaju kvalitetu života uz prometnice.

I u industrijskim postrojenjima buka se odbija od ravnih zidova objekta što povećava opterećenje bukom. Uz ugradnju aluminijskih obloga protiv buke značajno se može smanjiti odbijanje buke u industrijskim postrojenjima. 

  

Aluminijske obloge za zaštitu od buke-sastavni dijelovi

Sastavni dijelovi

  • ekstrudirani "Z"  aluminijski profili koji se pričvršćuju na zid vijcima
  • mineralna apsorpcijska vuna debljine 50 mm, gustoće 90-100 kg/m3
  • trapezoidno profilirani, perforirani aluminijski lim
  • zakovice ili vijci za pričvršćivanje lima na aluminijski "Z" profil
Aluminijske obloge protiv buke-2

Boje

Aluminijske obloge protiv buke izrađene su od poboljšanih aluminijskih legura koje su otporne na vremenske utjecaje i uvjete ugradnje na cestama i željeznicama. Perforacija prednjeg i zadnjeg, trapezoidno profiliranog lima provodi se na već obojani lim.

Obloge su dostupne u bilo kojoj boji  po RAL ljestvici boja. Bojanje lima je važno za poboljšanje izgleda obloga, a dugotrajnu otpornost osiguravaju odgovarajuće aluminijske legure iz kojih su izrađene obloge.

Zaštita od buke u industriji

Aluminijske obloge protiv buke su prikladne i za smanjenje buke u industrijskim postrojenjima. Učinkovito apsorbiraju dio buke koja se inače odbija od zidova čime se povećava opterećenje bukom na radnom mjestu.

 

zaštita od buke-industrija

Provjerite naše reference

Imate probleme s bukom?

Multivario d.o.o.
Jedinščica 52
8000 Novo mesto
Slovenija
Tel: +386 590 45 360
Fax: +386 590 45 361
e-mail: info@multivario.si

KONTAKTIRAJTE NAS